Vecka 29+2 och inne i vecka 30! =D

Ja, nu är det 10 veckor kvar tills vi är inne i vecka 40.
Det är inte långt tid alls, om man jämför hur länge vi varit gravida nu =) Nej då är inte ingenting =)!!!!
Kan inte fatta hur fort det går!! Men jag älskar det såååå mycket!!!!!!!!



Gravid vecka 29

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

 

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

 

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

 

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.

 

  • Första dagen for din senaste mens var 08-May-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 11-Feb-2011 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 29+2 (läs mer).
  • Bebisen väger c:a 1510 gram. *
  • Bebisen är c:a 41 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 73% av graviditeten.
  • Du har 74 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 08-May-2010 till 06-Aug-2010
  • Din andra trimester varar från 07-Aug-2010 till 03-Nov-2010
  • Din tredje trimester varar från 04-Nov-2010 till 11-Feb-2011


Vecka 28+4, alltså inne i vecka 29 =)

Ja nu är det 12 veckor kvar till våran lillplutt ska komma! =)
Längtar så fruktansvärt mycket!!! Alla andra får barn runt omkring och det gör ju att man längtar ännu mer!!
Men har jag kunnat vänta 28 veckor hittills så kan jag sagt vänta 12 veckor till =)



Gravid vecka 28

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

 

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

 

  • Första dagen for din senaste mens var 08-May-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 11-Feb-2011 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 28+4 (läs mer).
  • Bebisen väger c:a 1375 gram. *
  • Bebisen är c:a 39,9 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 71% av graviditeten.
  • Du har 79 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 08-May-2010 till 06-Aug-2010
  • Din andra trimester varar från 07-Aug-2010 till 03-Nov-2010
  • Din tredje trimester varar från 04-Nov-2010 till 11-Feb-2011
Våran lilla älskling börjar bli stor <3

 

 


Matte B avklarat + 80 dagar kvar =D

Ja igår gjorde jag det sista provet i matte B! Har aldrig tyckt att tiden har gått så långsamt som tiden gick
när läraren rättade provet! Satt där och försökte att inte stressa upp mig och att inte ta ut något i förskott!
Men till slut när han reste på sig och kom och berättade att jag hade klarat provet!!!! åh jag trodde jag skulle börja gråta! Har längtat så länge tills jag skulle få bli klar med kursen och nu är jag äntligen det!!!!!!! =D

JAG ÄR SÅ LYCKLIG!

Igår var vi också på den efterlängtade föräldrakursen =) Gud va många vi var i gruppen och ändå var inte alla där =P Det var väldigt intressant! Barnmorskan visade lite hur barnet ligger i magen. sen fick vi se en film från hur det går till på förlossningen, jag var då inte långt ifrån att gråta när deras bebisen äntligen kom ut. Längtar tills jag får vara med om det där! Vilken lycka!
Nästa måndag och tisdag ska vi på föräldrakurs igen, ska bli intressant och se vad vi får göra då :) och sen ska vi ju till barnmorskan och höra på lillens hjärtslag på onsdag <3 Nästa vecka kommer förhoppningsvis bli bra <3

eller......

Ja förutom torsdagen då jag gör mitt sista prov i kursen webbdesgin! Hoppas verkligen jag klarar det så jag får bli av med allt det här jag kämpat med den senaste månaderna!*hoppas hoppas*



Kan verkligen inte fatta att vi redan har varit gravida i 200 dagar av 280! Tänk att vi äntligen ska få träffa vårat lilla mirakel om 80 dagar! =) Längtar så fruktansvärt mycket! Våran lilla envisa lilla bebis <3



Glukosbelastning och barnvagnsletning!

Ja idag har jag varit och druckit det där äckliga sockervattnet för andra gången den här graviditeten.
Men den här gången hade dom haft i dubbelt så mycket socker kändes det som och jag fick lov att dricka upp det inom 10 minuter och sen sitta och hålla mig i två timmar för att sedan pissa i en mugg =P
Det var dom längsta två timmarna på länge. Och har aldrig känt mig så illamående som jag gjorde efter att ha svept i mig det där äckliga vattnet!
Sen sa även sköterskan att jag fick lov komma dit och säga till om jag spydde, för då fick jag lov att göra om allt igen. Så även hur dåligt jag mådde så satt jag och höll det där inne, så jag slapp dricka det äckliga vattnet igen =P
Men allt såg bra ut iaf =) Alltså inge gravidiabetes för min del =D



Idag har bebisen varit väldigt livlig <3 Känt riktigt tydligt utanpå magen hur den vänt sig och hållt på där inne <3
Vårat älskade lilla mirakel <3

Nu har barnvagns letandet kommit igång, det är ju en hel djungel där ute med barnvagnar. Så himla svårt att veta vilka som är bra! Men har fastnat för emmaljunga barnvagnar. Ja iaf 2 av dom !
På lördag ska vi åka till mora och förhoppningsvis beställa någon vagn och bilbarnstol =) Börjar ju bli dax nu. Snart kommer jag ändå inte orka på att springa i affärer. Så lika bra att fixa dom stora sakerna. Så jag kan fixa dom små sakerna sen när jag är ledig och har tråkigt om dagarna =)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

På tal om det så har jag endast två veckor kvar av plugget imorgon =D Ska bli så himla otroligt skönt att slippa pina sig upp på morgon och göra någoting som man varken har motivation eller ork till!


Nej nu ska jag mysa ner mig i soffan med min älskade <3

herrå

4 månader som rökfri och Glukosbelastning grejs imorgon!

Ja nu har det gått hela 4 månader sen jag slutade röka! Känns helt otroligt, trodde verkligen aldrig att jag skulle klara det! Dom första dagarna då trodde jag verkligen att jag skulle börja igen och jag ville verkligen inte sluta (enligt min abstinens) Men det går bara man tvingar sig till det och tänker på lillfisen! Jag lyckades!!!!! Och hoppas verkligen jag kan hålla mig ifrån det också! =) Jag är så otroligt stolt över mig själv!!!!

Min kära älskade sambo slutade också snusa <3 Han är så himla underbar!!!! Är så himla stolt över han <3

 

Imorgon är det dax för ännu ett glukosbelastnings grejs. Äckliga sockervatten. Men vad gör man inte för att se till att lillplutten har det bra där inne! <3


Grattis älskade stora syster =)

Ja idag fyller min älskade stora syster 30 år! =0)
Hon börjar bli en riktigt gamt kärring nu ;P



27 fulla veckor och går in i vecka 28 =D <3

Trodde aldrig att det skulle gå så här fort, tyckte verkligen att det gick segare i början före vecka 12.
Men nu då hinner man knappt med att tänka hur fort tiden går egentligen =P

Gravid vecka 27

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.

 

  • Första dagen for din senaste mens var 08-May-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 11-Feb-2011 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 27+2 (läs mer).
  • Bebisen väger c:a 1170 gram. *
  • Bebisen är c:a 38 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 68% av graviditeten.
  • Du har 88 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 08-May-2010 till 06-Aug-2010
  • Din andra trimester varar från 07-Aug-2010 till 03-Nov-2010
  • Din tredje trimester varar från 04-Nov-2010 till 11-Feb-2011


Matten klar helt och hållet ?!

Hm. Kan jag lyckas få det klart tills på måndag?!
Började med sista kapitlett idag som är på 21 sidor och upptäckte att det innehåller inte alls mycket som man ska räkna, utan väldigt mycket som man ska läsa.

Oavsett så var det väldigt mycket repetion från första kapitlett. Så nu på en lektion har jag nästan räknat igenom kapitlett och känner mig ganska säker på det.
Ska jag pröva att göra provet på måndag innan vi ska på föräldragruppen?!
Det hade varit så otroligt skönt att få bort matten nu =)

Ska ju på mattelektion imorgon också, så då kanske jag räknar klart det och sen tränar jag bara på allt tills på måndag!

Yes! jag ska klara det här, så är det bara!

Herrå

Barnmorskan och Föräldragrupp =D

Ja nu har vi varit hos barnmorskan igen, alla värden såg bra ut och lillens hjärta tuffade på för fullt <3
Min mage var 23cm vecka 24+2 och Nu hade den växt 4 cm och låg alltså på 27 cm (27+2) =P
Längtar så gudomligt mycket till vi ska få se våran älskade bebis <3 du är sååå himla efterlängtad!!! <3



Sen fick vi även reda på att föräldragruppen startar nästa vecka =D Och det är ju heeelt klart att vi ska vara med på den!! *Längtar* Nu känns det verkligen att man börjar närma sig! det händer så mycket grejer =D

På onsdag är det dax för glukosbelastning IGEN! usch för det där äckliga sockervattnet, men vad gör man inte för att se till att lillplutt har det bra där inne <3

Har fått moderskapsintyg, så börjar bli dax att kontakta dryga försäkringskassan nu =/ Usch va jag har gruvat mig för att ha något med dom att göra, men men. Får hoppas att dom inte är så omöjliga i det här fallet, som dom annars brukar vara.

Sen ska jag väl även kontakta soc någon gång för att skriva under nå papper, så vi slipper göra det sen när bebisen har kommit! =)

Nej nu lär jag plugga så dagarna går fort =D


Barnmorskan imorgon igen =)

Ja imorgon är det dax för att gå till barnmorskan igen!!!
Vet inte vart tiden tar vägen... vi var ju "nyss" där känns det som, men det är ju tre veckor sen imorgon!!!
Tiden går så fruktansvärt snabbt, and i LOVE IT!
Det står nog inte på förän vi har våran lillplutt hos oss <3



Till veckan ska vi nog även beställa vagnen som vi har bestämt oss för =) Är ju några veckors leveranstid, så lär väl vara på tiden att fixa det nu Hehe. Men bilbarnstol har vi inte riktigt bestämt än, men det blir nog iaf av märket Graco =)

Igår hände ganska mycket här hemma hehe. Jag städade hela huset och reine var ute och fixade på gården =)
Mamma,sacka och jessica kom och hälsade på. jag och jessica gick igenom lite bebiskläder, verkar som jag inte behöver köpa så mycket mer kläder nu, eller så ska jag vänta med det sista till dom senaste veckorna =)

Sen kom svärmor och Pappa, eftersom vi bjöd hit dom på middag och för att se dansbandskampen! =)
Min älskling är såååå otroligt duktig på att laga mat <3 Min snygga kock!
Jaja men det var väldigt trevligt iaf, vi tittade även på repmånaden.

Och idag är det farsdag <3
Grattis älskade pappa på farsdag! <3
Idag ska vi upp till pappa och fika lite =)


Saw 3D!!

Usch jag vet inte vad jag ska säga om den filmen! Den var riktigt äcklig iaf!
Eller så var det 3D som gjorde det, men kändes verkligen som det vände sig i magen på mig ibland.
Det var så fruktansvärt äckligt i vissa scener. Bläää

Men kan faktiskt rekomendera att gå och titta på den. Det är ju oavsett en sawfilm och dom är ju bra filmer!



Min älskade älskling ville så gärna bjuda mig på bio <3 Han är sååå underbar!!! Älskar dig Reine <3<3<3<3

7 Prov av 9 avklarade =D

Yes nu är det inte många prov kvar föräns jag äntligen får ta ledigt! =)
3 Veckor kvar är det för mig att plugga! Det låter så underbart!
Snart ska jag få göra precis vad jag vill i 10 veckor innan lilla bebisen kommer <3
Längtar riktigt mycket tills jag ska få baka knäck och ischoklad!!! =D
JAG ÄLSKAR JULEN!!!!!!!!!!! <3<3<3<3



Och älskar min underbara sambo <3 Han är så himla underbar och behandlar mig som en prinsessa!
Har aldrig mött någon så underbar som han<3
ÄLSKAR DIG SÅ FRUKTANSVÄRT MYCKET


Matteprov imorgon!!

Ja vore bra om jag hade klarat av matteprovet imorgon!
Vill så gärna blir klar med den här skiten snart.... om jag gör det här provet imorgon, så hinner jag nog med sista matteprovet den sista november! så behöver bara stå ut med matten nu i november!! =D LOVELY

Lillen har varit dålig på att sparka idag och igår på dagarna, dom har bara varit väldigt svaga. Så började bli lite nervös på att vårat lilla mirakel var på väg att ge upp <3 Men fick höra att det var tydligen vanligt att de sparkade lite mindre och svagare vissa dagar.
Är så rädd att det ska hända våran lillplutt något. Läste nyss på en sidan om att det var en tjej som hade gått med sitt barn i magen i 8 månader, men sen när hon var tilll bm i 8:e månaden, så hade hjärtat slutat slå =(
Fy f*n tycker så synd om henne, vill verkligen inte veta hur det känns. Lider verkligen med henne!

Snälla lillen håll dig frisk nu<3<3<3<3<3




Nya Bilder <3

Japp nu har jag knäppt nya magbilder för vecka 26 <3 Känns så underbart nu när man verkligen börjar se vilken kula det är ;) Hehe
Det börjar synas riktigt ordentligt och lillen sparkar på som vanligt, förutom idag då den varit väldigt lugn =/
Är så rädd att det ska hända vårat mirakel nå <3 Har läst så mycket de senaste veckorna om vad som kan hända. Nej usch, nu får 11 februari vara här så du kan komma ut till oss <3 Du är såå otroligt efterlängtad lillplutt <3



Vecka 15+0 Vecka 19+6 Vecka 24+0 Vecka 26+1 Vecka 26+1


Den dumma halsbrännan är även tillbaka =( Det gillar jag inte!!!!!!! Men men, tur att man har samarin hemma =D

26 fulla veckor och går in i vecka 27 <3

Jag ÄLSKAR att tiden går så fort <3<3<3 Nu är det inte långt kvar till vecka 30!!!
Och imorgon är det bara en vecka till vi ska till Bm igen, jag som tyckte att vi nyss var där. Men det är ju två veckor sen imorgon =P  Hoppas tiden fortsätter att gå så här underbart fort <3<3<3

Nu är det ju också så att jag har varit gravid i 184 Dagar!!! Och nu har vi gått in i sista trimestern!!!! Och vi har alltså 96 dagar kvar av 280!!! =D Det är inte mycket!!!



Gravid vecka 26

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

 

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

 

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

 

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

  • Första dagen for din senaste mens var 08-May-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 11-Feb-2011 (s tecken)
  • Du är gravid i vecka 26+1 (läs mer).
  • Bebisen väger c:a 994 gram. *
  • Bebisen är c:a 36,1 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 65% av graviditeten.
  • Du har 96 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 08-May-2010 till 06-Aug-2010
  • Din andra trimester varar från 07-Aug-2010 till 03-Nov-2010
  • Din tredje trimester varar från 04-Nov-2010 till 11-Feb-2011
Ha det gött!
// Emelie

vilken dröm!!!

Usch gillar inte dom här drömmarna =S

Drömde inatt att jag helt plötsligt vaknade upp på en affär, och då var ungen utanför magen, då hade jag tydligen tappat minnet veckor innan det ens hände något! och minnet var även borta när den väl kom ut =( Jag som hade längtat efter att få känna på hur en förlossning känns som =S

Klart jag blev glad av att se våran bebis utanför magen, men eftersom jag inte var medveten under förlossningen hade jag svårt att tro att den var våran =P

Men det var en lättnad att vakna upp och känna kulan på magen och bebisen sparkar för att visa att h*n är vaken<3

 


RSS 2.0